FORFATTERSALONER I 2018


Møllehavehuset byder velkommen til 2018

Vinteren og foråret 2018 ønsker Møllehavehuset at holde fokus på lokale forfattere og har i første omgang inviteret Mikael Josephsen og Jesper Bugge Kold.

Søndag den 7.1.2018 klokken 15-17 i Møllehavehuset, Bøstrup, Langeland

Mikael Josephsen

Mikael Josephsen er bosat i Svendborg.  Han har udgivet en række lyrik og prosa senest KNÆK som har fået flotte anmeldelser. Mikael Josephsen har modtaget kunstfondens treårige arbejdslegat, Fyns Amts Lyrikpris samt en række andre priser og legater, senest Harald Kidde legatet. Mikael Josephsen er desuden redaktør på tidsskriftet Udkant. På salonen i Møllehavehuset vil han læse op fra sit forfatterskab, samt fortælle om det og tidsskriftet Udkant

Mikael Josephsen: Knæk, Gyldendal, 2016

Mikael Josephsen: Neden under, Gyldendal 2010

 

 

 

Søndag d. 21/1.2018 klokken 15-17 i Møllehavehuset, Bøstrup, Langeland

Jesper Bugge Kold

Jesper Bugge Kold er bosat på Sydfyn. I januar udkommer hans tredje roman Krigsturisten. Den handler om en mand som keder sig gymnasielærer og rejser med en ven til Beirut på en fotoopgave.

Jesper Bugge Kold har fået fine anmeldelser for sine bøger som alle er solgt til oversættelse.

Foredrag: Krigsturisten

For nogle er det ikke længere nok at besøge en strand i Normandiet, se krigsfilm på Netflix eller springe faldskærm for at opleve spændingens sus. Ligesom hovedkarakteren i romanen Krigsturisten drager de ud til verdens brændpunkter for at få et adrenalinsus.

Med udgangspunkt i bogens karakterer handler foredraget om fænomenet krigsturister. Hovedpersonen Niels drages mod krigszoner som Libyen, Mali, Ukraine og Syrien, mens kamphandlingerne står på. I hans tilfælde for at søge den spænding, han til dagligt mangler derhjemme sammen med sin kone, sine børn og på sit job som gymnasielærer.

Jesper Bugge Kold vil fortælle om romanens tilblivelse fra idé til færdig bog, og om hvordan han har fået hjælp af flere dygtige danske korrespondenter, der har oplevet de samme destinationer på tæt hold, som Niels oplever i Krigsturisten.

For at kunne skrive en troværdige og samtidig levende historie har forfatteren allieret sig med korrespondenterne Rasmus Tantholdt, Puk Damsgård og Matilde Kimer, Politikens Marcus Rubin, krigsfotograf Jan Grarup og TV2-fotograf Morten Storch, der alle har bidraget med stof til historien. Han har selv besøgt Beirut i Libanon og selv gået rundt i flygtningelejren Shatila, der spiller en central rolle i bogen. Han vil i foredraget fortælle om, hvordan det har været at arbejde sammen med så dygtige kapaciteter, ligesom han vil berette om sin researchtur til Beirut.

Fra 0 til 100.000 læsere

Forfatteren kommer også ind på sit forfatterskab og om, hvordan det er, at gå fra at være en håbefuld forfatter med et manuskript, som ingen vil udgive, til få år efter at blive nomineret til debutantprisen og udkomme i USA, England, Canada, Australien, Tyskland, Østrig, Tjekkiet etc.Hans øvrige to bøger Vintermænd (Nomineret til BogForums Debutantpris 2014) og Land i datid (Månedens bog i Gyldendals Bogklub) er begge udkommet på tysk og engelsk og førstnævnte også på tjekkisk.

 Jesper Bugge Kold: Vintermænd, Turbine 2014

Jesper Bugge Kold: Land i datid, Turbine 2016

Arrangementerne er støttet af:  STATENS KUNSTFOND

Foruden de to nævnte forfattere har vi fået tilsagn om saloner fra:

07 Januar – Mikael Josephsen: Om sit forfatterskab
21 Januar – Jesper Bugge Kold: Krigsturisten
04 februar – Morten Gaustad: Om En lille bog om dysser og depression
18  februar – PC overgaard: Om Thit Jensen,
04  marts – Ole Møller: Om Bertholt Brecht,
18  marts – Kommer snarest
08  april – Karen Kornbech Larsen: Om bøgerne Tankespind

Desuden:

Lotte Inuk: Om sit forfatterskab og om Strynø
Peter Ryom: Om musik.

Vi glæder os til at byde jer velkommen i salonen.

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.