Jesper Bugge Kold: Krigsturisten


Salon med den romanaktuelle forfatter Jesper Bugge Kold

Søndag 21. januar 15-17

Jesper Bugge Kold

 

Krigsturisten.

For nogle er det ikke længere nok at besøge en strand i Normandiet, se krigsfilm på Netflix eller springe faldskærm for at opleve spændingens sus. Ligesom hovedkarakteren i romanen Krigsturisten drager de ud til verdens brændpunkter for at få et adrenalinsus.
Med udgangspunkt i bogens karakterer handler foredraget om fænomenet krigsturister. Hovedpersonen Niels drages mod krigszoner som Libyen, Mali, Ukraine og Syrien, mens kamphandlingerne står på. I hans tilfælde for at søge den spænding, han til dagligt mangler derhjemme sammen med sin kone, sine børn og på sit job som gymnasielærer.
Jesper Bugge Kold vil fortælle om romanens tilblivelse fra idé til færdig bog, og om hvordan han har fået hjælp af flere dygtige danske korrespondenter, der har oplevet de samme destinationer på tæt hold, som Niels oplever i Krigsturisten.

May Schack, Politiken, giver romanen 4 hjerter og skriver: “Jesper Bugge Kold er solidarisk med sin jegfortæller, men afslører ham også og viser, hvordan han efterhånden får malet sig op i et hjørne. Det, der skulle være lidt krydderi på tilværelsen, ender med at blive noget, han slet ikke kan styre.Tom Kristensen skrev engang: »Jeg har længtes mod skibskatastrofer/ og mod hærværk og pludselig død«. Jesper Bugge Kold viser os, hvor farlig den længsel er.”

Jesper Bugge Kold bor på Sydfyn.

Romanen kan købes hos HC Bog & Idé, Rudkøbing


  • Medlemmer 40 kr pr. person (foredrag betalt via medlemsskabet)
  • Ikke medlemmer 100 kr pr. person
  • Prisen inkluderer kaffe, the, et glas vin/vand og et stykke chokolade
  • Johannes Møllehave bog: Salon og salutter med billeder fra foreningens egen fotograf 100 kr – ny pris!

VI TAGER IMOD MOBILEPAY (96945) OG KONTANTER.


HENT SALONKALENDER 2018 – FØRSTE HALVÅR – SOM PDF HER


MØLLEHAVEHUSET

Møllehavehuset (Præsteboligen)
Bøstrupvej 39
5953 Tranekær
Langeland

Salonen er støttet af: STATENS KUNSTFOND

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.