Salon 4. februar: Morten Gaustad : Om dysser og depression


”En vinter kom depressionen. Den lagde sig over mig som et blytungt, sort tæppe som holdt mig nede og hindrede mine bevægelser. Den løsnede mit greb om ordene og pressede mine øjenlåg sammen, så jeg kun kunne se ud af en smal sprække. Den fjernede mig fra verden, fra andre mennesker og mig selv. Hverken fortiden eller fremtiden gav mening.”

Morten Gaustad udgav i december 2017 ”En lille bog om dysser og depression”, hvor han i tekster og billeder forsøger at give depressionen et sprog – et andet sprog end psykiatriens og statistikkernes meningsforladte. Hans udgangspunkt er det modsatte af diagnosens: enhver deprimeret har brug for at forstå sygdommen fra sit eget perspektiv, har brug for at gøre sygdommen meningsfuld i sit eget livs sammenhæng.

For Morten Gaustad gik vejen til en forståelse af sygdommen overraskende nok gennem oldtidslandskabet på Langeland, med dets dysser og jættestuer, over 5.000 år gamle gravmonumenter og vore ældste bygningsværker fra den tid hvor landbrugssamfundet blev til i Danmark. I efteråret 2017 udkom bogen ”Fortidsminder på Langeland” med tekst og billeder af Morten Gaustad.

Morten Gaustad

Morten Gaustad


  • Medlemmer 40 kr pr. person (foredrag betalt via medlemsskabet)
  • Ikke medlemmer 100 kr pr. person
  • Prisen inkluderer kaffe, the, et glas vin/vand og et stykke chokolade
  • Johannes Møllehave bog: Salon og salutter med billeder fra foreningens egen fotograf 100 kr – ny pris!

VI TAGER IMOD MOBILEPAY (96945) OG KONTANTER.


HENT SALONKALENDER 2018 – FØRSTE HALVÅR – SOM PDF HER


MØLLEHAVEHUSET

Møllehavehuset (Præsteboligen)
Bøstrupvej 39
5953 Tranekær
Langeland

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.