SALON MED KAREN KORNBECH LARSEN 08.04.2018


Jeg hedder Karen Kornbech Larsen, er født 1956.

Jeg er uddannet sygeplejerske, og har arbejdet som sådan indtil 2007, hvor følgerne efter et mindre færdselsuheld gjorde, jeg mistede mit job. Siden har jeg forsøgt at finde et fornuftigt indhold i mit liv.

Jeg har boet på Nordfyn hele mit liv, de sidste 34 år på et lille husmandssted, min mands barndomshjem. Er mor til tre, farmor til tre og gift med Per.

Jeg har altid været meget optaget af sproget. Specielt dette at kunne udtrykke sig så præcist som muligt. Jeg har skrevet et hav af lejlighedssange, hvor netop dette: at kunne sige en masse på få linier, er meget vigtigt, hvis sangen skal rumme det budskab, afsenderen gerne vil have frem – og uden at man skal synge den halve nat…

Som sygeplejerske har jeg skulle forsøge at finde ud af, hvad patient og pårørende fandt var vigtigt. Siden skulle denne viden formidles til kollegerne.

Konklusion: jeg har arbejdet med at forstå, hvad mennesker er optaget af, forsøgt at stille de ”rigtige” spørgsmål, og efterfølgende forsøgt at formidle det så præcist som muligt.

Igennem min personlige nedtur – efter fyring m.v. – begyndte jeg at skrive digte. Bare for at sætte ord på alle de kaotiske følelser, der fulgte med. På et tidspunkt tænkte jeg, andre måske kunne have glæde af mine digte. Andre i lignende situationer, som dem, jeg selv havde været ude i. Fandt så en on-line forfatterskole, og brugte godt et halvt år på de forskellige kurser.

Pludselig var jeg fanget ind i at skrive prosa. (Og digtene ligger fortsat og venter til en passende lejlighed.)

Og så voksede det – mere og mere. Inspiration fra mit liv på landet, kendskab til mange forskellige mennesker blev lidt efter lidt til mine to ”bog-børn”:

”Tankespind – fra vinter til vår” og ”Tankespind – og det blev sommer”.

Bøgerne handler om:

  • vores forbundethed med hinanden – både de mennesker, vi kender, og dem, vi ikke kender.
  • vores indbyrdes afhængighed.
  • at acceptere hinanden og
  • at kunne tilgive hinanden.

Alt sammen på tværs af generations- og sociale skel.

Jeg kan efterfølgende se, det er en slags dannelsesroman, jeg har skrevet. Tænkte ikke, det var det, jeg ville, det blev bare sådan.
Mine bøger er en blanding af poesi og prosa. Poesien – digtene – kom, fordi jeg på et tidspunkt havde skrevet mig selv helt ud af teksten, og det kunne jeg så ikke lige holde ud…. Så digtene er min spejling af handlingsforløbet.

Gyngstrup den 11. marts 2018 Karen Kornbech Larsen.


  • Medlemmer 40 kr pr. person (foredrag betalt via medlemsskabet)
  • Ikke medlemmer 100 kr pr. person
  • Prisen inkluderer kaffe, the, et glas vin/vand og et stykke chokolade
  • Johannes Møllehave bog: Salon og salutter med billeder fra foreningens egen fotograf 100 kr – ny pris!

VI TAGER IMOD MOBILEPAY (96945) OG KONTANTER.


HENT SALONKALENDER 2018 – FØRSTE HALVÅR – SOM PDF HER


MØLLEHAVEHUSET

Møllehavehuset (Præsteboligen)
Bøstrupvej 39
5953 Tranekær
Langeland

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.