FOREDRAG I MØLLEHAVEHUSET OM DEN DOBBELTE NOBELPRISVINDER


Søndag den 3. juni kl. 15-17 danner Møllehavehuset – Bøstrup gl. præstegård – rammen om et strålende foredrag.

Her vil Nanna Drejer nemlig berette om den polsk-franske fysiker og dobbelt Nobelprisvinder Madame Curie (1867-1934).

I 1898 revolutionerede Madame Curie verden ved sin epokegørende opdagelse af og forskning i det radioaktive grundstof Radium. Nanna Drejer vil tage udgangspunkt i sin bog Hjerteblod, der skildrer Madame Curies slidsomme og vanskelige vej fra det russisk besatte Polen til berømmelsens tinde i byernes by Paris. Madame Curie viede sit liv til forskning i den radioaktive stråling, der banede vejen for behandling (stråleterapi) af cancer. For sin videnskabelige forskning modtog Madame Curie som den første kvinde i verden Nobelprisen i 1903 og igen i 1911. En bedrift, der ikke siden er overgået.

Nanna Drejer

Nanna Drejer

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.