SALON MED SONJA VESTERHOLT D. 25.11.2018


Møllehavehuset afholder sønd. den 25. nov. kl. 15-17 Søndagssalon i Bøstrup Præstegård med forfatter, filminstruktør og foredragsholder Sonja Vesterholt. Hun er cand. mag. i russisk sprog og litteratur, og kom til Danmark som 25 årig fra Sovjetunionen.  Med udgangspunkt i sin erindringsroman fra 2011 “Hunden er rask” fortæller hun om sine barndoms- og ungdomsår i et totalitært styre, hvor hverdagen var præget af  begrænsninger, afsavn, forbud og overvågning af KGB.  Hun kom på kant med magthaverne ved at sætte spørgsmålstegn ved den fremherskende ideologi. Alligevel lykkedes det for hende at blive gift med danske Ole, som hun mødte, mens han studerede i Leningrad. Efter mange ”samtaler” og ansøgninger fik hun lov til at rejse til Danmark.

Sonja Vesterholts foredrag kredser om den uendelige og uforenelige afstand, der var mellem Leningrad og København, mellem Sovjet og Vesten, mellem kommunisme og liberalt demokrati under Den kolde Krig. Hun fortæller også om vanskeligheden ved at genopfinde sig selv som menneske i Vesten, når man er født og opvokset under et totalitært regime. Ukuelighed, mod og en god portion humor synes at være nogle af ingredienserne.

Sonja Vesterholt

Tilhørerne får ifølge en af anmelderne “En enestående chance for at få en førstehåndsberetning på dansk om livet i Sovjetunionen, oplevet af et menneske, som kan fortælle, og som kan sætte begivenhederne i perspektiv”

Alle er velkomne i Møllehavehuset. Se også Møllehavehuset.dk for mere information.


Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond

Årets julesalon  9/12 kommer Tomas  Møllehave igen og fortæller nye historier om sine juleoplevelser.


  • Medlemmer 40 kr pr. person (foredrag betalt via medlemskabet)
  • Ikke medlemmer 100 kr pr. person
  • Prisen inkluderer kaffe, the, et glas vin/vand og et stykke chokolade
  • Johannes Møllehave bog: Salon og salutter med billeder fra foreningens egen fotograf 100 kr
  • VI TAGER IMOD MOBILEPAY (96945) OG KONTANTER.

MØLLEHAVEHUSET
Møllehavehuset (Præsteboligen)
Bøstrupvej 39
5953 Tranekær
Langeland

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.