SALON MED MICHALA PETRI 13.01.2019


Sønd. den 13. jan. kl. 15-17 underholder den verdensberømte blokfløjtenist Michala Petri i Møllehavehuset (Bøstrup Præstegård).

Michala Petri vil fortælle, både om musik generelt og om sit liv som fuldtidsmusiker og koncertgiver gennem 50 år. Og om en opvækst som er anderledes end de flestes. Michala begyndte at spille som treårig, blev betragtet som “vidunderbarn” , og da hun begyndte at studere i Tyskland som 11-årig var hendes karriere fastlagt. Gennem både musikken og karrieren har hun mødt spændende mennesker, haft store oplevelser, men først og fremmest gjort mange livserfaringer, som hun vil komme ind på undervejs.

Ind imellem vil Michala Petri spille musik fra renæssancen til vor tid, af bl.a. Van Eyck, Bach, Vivaldi og Sunleif Rasmussen, samt forklare lidt om musikkens virkemidler og de processer, man gennemgår under udvælgelse og indstudering af nye værker. Samarbejde med komponister vil også være et emne. Det skjulte samarbejde med publikum under en koncert vil være et andet.

Michala Petri

Michala Petri havde længe rollen som det lille vidunderbarn med blokfløjten og opnåede hurtigt folkelig succes, men med sin legendariske tekniske kunnen og musikalske virtuositet løftede hun blokfløjten ud af rollen som pædagogisk børne instrument til at rangere blandt de fineste solo- og ensembleinstrumenter. Hun har således bidraget til, at såvel ny som gammel musik kom ud til at bredere publikum, og nyere komponister som f.eks. Vagn Holmboe er blevet inspireret til at komponere værker direkte for blokfløjte.

Petri debuterede i 1964 i Danmarks Radio og har siden turneret i det meste af verden med nogle af tidens førende orkestre, musikere og dirigenter. Hun har optrådt i de førende klassiske festivaler og koncertsale, spillet mere end 4.000 koncerter og modtaget utallige hæderspriser.

I 2018 kunne Michala Petri fejre både sin 60 års fødselsdag og 50 året for sin første offentlige koncert. I forsinket fødselsdagsgave fik hun en ny hædersbevisning, idet hun blev “P2 kunstner 2019”, så publikum får rig lejlighed til at høre hende i Danmarks Radio i det nye år.

I Møllehavehuset vil der blive lejlighed til dialog med hende, og publikum er velkommen til at stille spørgsmål undervejs

Søndags salonen i Bøstrup Præstegård med Michala Petri er af pladsmæssige grunde begrænset til medlemmer, der har betalt kontingent for 2019.


Ved hurtig indbetaling af kontingent for 2019, får du ud over adgangen til årets sædvanlige 20 salonsøndage mulighed for at opleve Michala Petri i en helt ekstraordinær  rolle, når hun søndag d. 13. januar opfylder et  gammelt  løfte til vennen – Johannes Møllehave – om at spille blokfløjte i Møllehavehuset og fortælle om  sit liv som musikalsk vidunderbarn.

Denne særlige salon er kun for medlemmer, som senest 13/1 har  indbetalt kontingent for 2019 (begrænset antal af pladser 60)

Gæster:
Evt. : Sidste øjebliks billetter – ring: 20 81 18 91

MEDLEMSKAB


En lille fødselsdagshilsen fra Johannes Møllehave 🙂 

Foto: Henrik Volf Andersen


  • Medlemmer 40 kr pr. person (foredrag betalt via medlemskabet)
  • Ikke medlemmer 100 kr pr. person
  • Prisen inkluderer kaffe, the, et glas vin/vand og et stykke chokolade
  • Johannes Møllehave bog: Salon og salutter med billeder fra foreningens egen fotograf 100 kr
  • VI TAGER IMOD MOBILEPAY (96945) OG KONTANTER.

MØLLEHAVEHUSET
Møllehavehuset (Præsteboligen)
Bøstrupvej 39
5953 Tranekær
Langeland

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.