SALON MED IRENE PAABY SIDENIUS 10.02.2019


Møllehavehuset/Bøstrup Præstegård afholder salon sønd. den 10.2.19 kl. 15-17, hvor Irene Paaby Sidenius (1941- ) læser op fra sin digtsamling “Jeg skriver et træ”, der udkom i oktober 2018.

I en kort pressemeddelelse skriver Irene, at hun vil fortælle om sin personlige baggrund, om hvornår og hvordan “skriften” fik plads i hendes liv, om hvordan den modnedes og blev til en digtsamling.

Supplerende oplyser Anne-Lise Bech Hansen, medl. af Møllehavehusets bestyrelse, at Irene Paaby Sidenius er opvokset i Svendborg, datter af læge Jørgen Paaby, nu bosat i Lohals på Langeland, og hun fortsætter. – Efter nogle år i København, hvor Irene bl.a. arbejdede som regissør på Nordisk Film samt produktionsassistent på filmen “Sjov i gaden” (1970), kom hun til Langeland og var sammen med en række andre unge idealister med til at starte kollektivet “Skrækkenborg” på Nordlangeland i 1971.

Det var i en tid, hvor ungdomsoprør, kvindebevægelse og kollektiver skabte furore over hele landet, ikke mindst på Langeland, hvor de nye tanker af nogle blev mødt med mere end skepsis, af andre med åbenhed og engagement. Under et besøg på Langeland i 1972 formulerede Ebbe Kløvedal Reich og Henning Kløvedal Prins det såkaldte “Langelands- Manifestet” – en utopi for et solidarisk samfund.

Den lokale presse ved nu afdøde kordegn Svend Sørensen skrev bl.a. “Her på Langeland … har parterne nærmest mistroisk talt forbi hinanden. Det lokale borgerskab har betragtet kollektivisterne som “nassere” på deres samfund og på modsat hold har man i menings frelsthed nok lidt nedladende hånet “spidsborgerne”.
Langelands-Manifestet vil kunne blive en åbning til en frugtbar dialog, hvor det oprindelige øsamfund nok har mest at lære”. Citatet stammer fra Doris Rasmussens fine bog “Kollektiver og bevægelser på Langeland”, som Langelands Museum udgav i 2017 kort tid før Doris døde. .- For mange af os, der var unge dengang, var det en skelsættende og identitetsskabende periode.

Om Irene Irene Paaby Sidenius direkte kommer ind på denne personlige baggrund af sit liv, vil tiden vise, men jeg håber det, slutter Anne-Lise Bech Hansen

Alle er velkomne i Møllehavehuset søndag den 10.02.2019 klokken 15-17.

Irene Paaby SideniusMedlemmer 40 kr pr. person (foredrag betalt via medlemskabet)

  • Ikke medlemmer 100 kr pr. person
  • Prisen inkluderer kaffe, the, et glas vin/vand og et stykke chokolade
  • Johannes Møllehave bog: Salon og salutter med billeder fra foreningens egen fotograf 100 kr
  • VI TAGER IMOD MOBILEPAY (96945) OG KONTANTER.

MØLLEHAVEHUSET
Møllehavehuset (Præsteboligen)
Bøstrupvej 39
5953 Tranekær
Langeland

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.