SALON MED LINE KROGH D. 08.09.2019

Om Leonora Christinas “Jammers Minde” i Møllehavehusets søndagssalon.

Efterårets kulturelle saloner i Møllehavehuset/Bøstrup Præstegård indledes søndag den 8. sept. kl. 15-17 af teaterinstruktør og oversætter Line Krogh med en dramatisk historie om Christian 4. og Kirsten Munks datter Leonora Christina, der sad som fange i Blåtårn i næsten 22 år (1663-1685). Hun var anklaget for at være medskyldig i ægtefællen Corfitz Ulfeldts højforrædderi mod landet.

I Blåtårn påbegyndte hun sit “Jammers Minde” – en beretning om fængselsopholdet og hendes personlige holdning til anklagerne mod hende mv.

Line Krogh har nænsomt moderniseret det knudrede tyskprægede sprog og gjort “Jammers Minde” tilgængelig for nutidens læsere.

I søndagssalonen fortæller Line Krogh Leonora Christinas historie og også om sit arbejde med udgivelsen af “Jammers Minde”. Hun vil også læse enkelte afsnit højt.

Line Krogh

Line Krogh (født 1947) er udgået fra Statens Teaterskoles instruktørlinje i 1974 og har iscenesat på de fleste større og mindre scener i Danmark i perioden 1976-2000. Hun har især iscenesat klassiske værker og dansk dramatik. Har undervist på samtlige teaterskoler og også været konsulent, såvel dramatisk som dramaturgisk. Som oversætter har hun arbejdet med Marivaux og Shakespeare. Har udover nybearbejdelsen af Leonora Christinas ”Jammers Minde” (2009) udgivet en nyoversættelse af Shakespeares ”Sonetter” (2005). Hun er bosat på Langeland.

JAMMERS MINDE er et af dansk histories dokumenter. Det er ikke bare en selvbiografisk skildring af en bemærkelsesværdig hård kvindeskæbne og et nærgående indblik i 1600-tallets tænkemåde og levevis, men også noget af den fornemste prosa, vi har fra baroktiden, og et til alle tider enestående dokument om et menneskes evne til at overleve under ekstreme forhold.

Alle er velkomne i Møllehavehuset/Bøstrup Præstegård sønd. den 8.9. kl. 15-17.


Husk at støtte Møllehavehuset for 2019 så vi kan fortsætte med at bringe kulturen til Langeland


Medlemmer 40 kr pr. person (foredrag betalt via medlemskabet)

  • Ikke medlemmer 100 kr pr. person
  • Prisen inkluderer kaffe, the, et glas vin/vand og et stykke chokolade
  • Johannes Møllehave bog: Salon og salutter med billeder fra foreningens egen fotograf 100 kr
  • VI TAGER IMOD MOBILEPAY (96945) OG KONTANTER.

MØLLEHAVEHUSET
Møllehavehuset (Præsteboligen)
Bøstrupvej 39
5953 Tranekær
Langeland
Relateret

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.