SALON MED THOMAS UBBESEN & ANNE HAUBEK D. 26/09-2021

I år er det 30 år siden Sovjetunionen brød sammen, den sidste rest af det gamle jerntæppe faldt endegyldigt et par år efter Berlinmurens fald og de europæiske kommunistiske regimers endeligt.

Det er nu en generation siden, at millioner i både øst og vest fejrede, at fred, frihed og demokrati nu langt om længe skulle omfatte hele vores plagede kontinent.

Men i dag er der opstået en ny brudflade, som deler Europa – en veritabel østfront der løber fra Østersøen til Sortehavet; en ny øst-vest konflikt, der flammer op i blod og brutalitet både i Hviderusland og Ukraine og som ulmer sprængfarligt mange andre steder. Rusland under Putins ledelse spiller en afgørende rolle i dette ’nye jerntæppe’, som skal sikre, at Ruslands interessesfære mod EU og Europa ikke trues.

Det er en virkelighed, der for millioner af mennesker betyder skuffelse over den ’frihed’, de fik, og de lever i dag et dagligliv med frygt for morgendagen i lande præget af røverkapitalisme, despoti og potentiel ustabilitet.

De mennesker har journalisterne, forfatterne og Østeuropakenderne Anne Haubek og Thomas Ubbesen mødt.  De to har senere år gennemrejst frontlinjerne i denne moderne kolde krig, der præger det østlige Europa og har mødt mange af de ganske almindelige mennesker, som kæmper for overlevelse, frihed og en fremtid uden frygt og undertrykkelse.

Ubbesen og Haubek er også flere gange rejst ind i Hviderusland under de dramatiske måneder i efteråret 2020 og kan fortælle øjenvidneberetninger fra revolutionen i ‘Europas sidste diktatur’.

Hør det allersidste nyt fra Østfronten i et medrivende og aktuelt foredrag, helt tæt på realiteterne for medeuropæerne, som ikke er så forfærdeligt forskellige fra os her i vest.


Salonerne starter klokken 14.30Medlemmer 40 kr pr. person (foredrag betalt via medlemskabet)

  • Ikke medlemmer 100 kr pr. person
  • Prisen inkluderer kaffe, the, et glas vin/vand og et stykke chokolade
  • Johannes Møllehave bog: Salon og salutter med billeder fra foreningens egen fotograf 100 kr
  • VI TAGER IMOD MOBILEPAY (96945) OG KONTANTER.

MØLLEHAVEHUSET
Møllehavehuset (Præsteboligen)
Bøstrupvej 39
5953 Tranekær
Langeland


Salonerne starter klokken 14.30

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.