SALON KALENDER 2023


Andet halvår: Efterårsprogram

3. september: Pia Sigmund er fagforfatter og har skrevet en lang række bøger og artikler. Her vil hun fortælle om Erna Juel Hansen, (søster til Holger Drachmann.) Forfatter og journalist og frem for alt pioner. Grundlagde den første danske børnehave, var den første til at oprette et institut for pige- og kvindegymnastik i Danmark (1884), arbejdede for en reformdragt, for stemmeret for kvinder, for at kvinder skulle cykle og meget mere.

Bogen Oldemor Erna er udsolgt, men findes som lydbog

24. september: forfatter Jesper Wung-Sung: Kvinden set fra ryggen. Jesper Wung-Sung fortæller den gribende historie om Ida Ilsteds liv. Ida var Vilhelms kone og vi kender hende udelukkende fra Vilhelm Hammershøjs malerier.

8. oktober: cand. mag, dramaturg, historiker og forfatter Lisbeth Weidemeyer: Om Alhed, Anne-Marie og Agnes – tre kvinder for hvem det ikke lå i kortene ,at de skulle være kunstnere. I foredraget følger vi tre kvindelige kunstnere, der hver især fulgte deres passion for den kunst, de følte sig kaldet til at udføre på trods af den tid, de levede i også blev deres modstrid. Hør hvordan kærlighed, familieliv og kunstens kald har skabt en ganske særlig historie om tre af vores store kvindelige kunstneres kamp for deres virke i modgang og medgang.

29. Oktober: teolog, feminist, forsker, og forfatter Lene Sjørup fortæller med udgangspunkt i sin bog ”Bid i æblet”: Om vilkår for kvindelige præster.

12. november: Den cyklende cellist, Ida Riegel – musikalsk oplevelse og foredrag i

26 november: JULESALON: Forfatter, Torben Wahlstrøm fortæller om tilblivelsen af sin bog En rosengren i havet (2023) – 16 fortællinger om Langeland. Der vil være oplæsning – og på forunderlig vis inddrages også Selma Lagerlof i fremstillingen.


Salonerne starter klokken 14.30


MEDLEMSKAB


Medlemmer 40 kr pr. person (foredrag betalt via medlemskabet)

  • Ikke medlemmer 100 kr pr. person
  • Prisen inkluderer kaffe, the, et glas vin/vand og et stykke chokolade
  • Johannes Møllehave bog: Salon og salutter med billeder fra foreningens egen fotograf 100 kr
  • VI TAGER IMOD MOBILEPAY (96945) OG KONTANTER.

MØLLEHAVEHUSET
Møllehavehuset (Præsteboligen)
Bøstrupvej 39
5953 Tranekær
Langeland